Μερικές φροντίδες δέρματος έχουν γίνει αφορμή για σύγχυση και ανησυχία.

Πώς μπορούν δύο μικρά γράμματα έχουν τέτοιες επιπτώσεις στο δέρμα μας;

Όπως αποδεικνύεται, πώς το pH σχετίζεται με το δέρμα μας και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι συναρπαστικό. Και παρά την ανησυχία η εύρεση ισορροπημένης φροντίδας του δέρματος είναι πιο εύκολο από ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε.

Τι είναι το pH;

Ο όρος “pH” αναφέρεται στο “δυναμικό υδρογόνου”.

Αφορά τη δραστηριότητα των ιόντων υδρογόνου (ιόντα είναι μόρια που μεταφέρουν ένα θετικό ή αρνητικό φορτίο) σε ένα υδατικό διάλυμα. Το υδρογόνο αποτελεί τα δύο τρίτα του νερού, το νερό είναι δύο μόρια υδρογόνου συν ένα μόριο οξυγόνου, H2o.

Το pH ενός διαλύματος υποδεικνύεται από μια αριθμητική κλίμακα που τρέχει από 0-14. Οτιδήποτε κάτω από 7 (το οποίο είναι ουδέτερο pH) θεωρείται όξινο, ενώ οτιδήποτε με pH μεγαλύτερο από 7 θεωρείται αλκαλικό.

Ο χυμός λεμονιού έχει pH 2-πολύ όξινο, ενώ η αμμωνία έχει pH 12, το οποίο είναι ιδιαίτερα αλκαλικό, επίσης αναφέρεται ως βασικό, όπως στα οξέα και τις βάσεις.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ενώ οι διαφορές μεταξύ των αριθμών pH μπορεί να φαίνεται μικρές, η κλίμακα pH είναι λογαριθμική, όχι γραμμική. Αυτό σημαίνει ότι μια δεκαπλάσια αύξηση πολλαπλασιαζόμενη επί 10 διαχωρίζει κάθε αριθμό pH.

Γι ‘ αυτό το pH του 3 είναι 100 φορές πιο ισχυρό από ένα pH του 5.

Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε τη διαφορά μεταξύ κάθε αριθμό pH, όπως η κλίμακα Ρίχτερ που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της δύναμης των σεισμών. Ένας σεισμός μεγέθους 6 μπορεί να προκαλέσει σημαντικά μεγαλύτερη ζημιά από έναν σεισμό του οποίου το μέγεθος μετράται σε 4 ή 5.

Τι είναι το pH του δέρματος;

Μπορεί να εκπλαγείτε να μάθετε ότι το δέρμα επιφάνεια και ανώτερων στρωμάτων που είναι φυσικά όξινο, καθιστώντας το συμβατό με όξινα προϊόντα φροντίδας του δέρματος.

Αν και η έρευνα για το φάσμα pH του δέρματος δείχνει το μέσο pH του δέρματος είναι 4.7.

Το δέρμα των ανδρών τείνει να είναι πιο όξινο από το δέρμα των γυναικών, αν και το pH του δέρματος μας αυξάνεται με την ηλικία, παραμένει όξινο.

Όταν γεννιόμαστε το δέρμα μας έχει ένα ουδέτερο pH που γίνεται όξινο μέσα σε δύο εβδομάδες από τη γέννηση.

Τι είναι ο οξύς μανδύας του δέρματος;

Το δέρμα έχει ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνειά του που είναι γνωστό ως όξινος μανδύας του.

Ο όξινος μανδύας παίζει ζωτικό ρόλο δουλεύοντας με το δέρμα-φυσικά συστατικά όπως τα ceramides, η χοληστερόλη, τα ένζυμα, ο ιδρώτας, ακόμη και το έλαιο του δέρματός μας για να προστατεύσει την επιφάνεια του δέρματος και τα χαμηλότερα στρώματα από τις εξωτερικές απειλές.

Το όξινο pH του δέρματος παίζει επίσης ρόλο στη διατήρηση του λεπτού μικροβιώματος.

Ένας όξινος μικροβιόκοσμος το καθιστά δυσκολότερο για τα επιβλαβή παθογόνα να πολλαπλασιαστούν, αλλά αφήνει το “καλό” πράγμα να ανθίσει.

Πώς το pH επηρεάζει το δέρμα

Προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα, πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για ισορροπημένο pH, προϊόντα φροντίδας του δέρματος, αλλά δεν είναι όλα τα προϊόντα με την ετικέτα με τα επίπεδα pH.

Τι να κάνω; Έχουμε ενθαρρυντικά νέα:

Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει “ισορροπημένο pH”, αναφέρεται σε προϊόντα διατυπώνονται με pH που πέφτει στο φυσιολογικό, υγιές δέρμα.

Η έρευνα έχει δείξει ότι ήπιες διαταραχές pH στο δέρμα (όπως από τη χρήση ενός AHA ή BHA για απολέπιση του οποίου το pH είναι 3.6 ή ένα ορυκτό αντηλιακό με pH 7.5) είναι προσωρινή.

Το δέρμα εξισώνει φυσικά με το κανονικό pH του, συνήθως μέσα σε μια ώρα.

Και υπάρχει ένα όφελος: η έρευνα έχει δείξει ότι τα όξινα προϊόντα διεγείρουν το δέρμα για να παραγάγουν τις βασικές ουσίες που χρειάζεται για να φανεί ομαλό, εύπλαστο, και ενυδατωμένο.

Από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα όξινο (pH 2.5 ή χαμηλότερο) ή αλκαλικά (pH 8 ή μεγαλύτερο) προϊόντα προκαλεί μια πιο σημαντική διαταραχή στο pH του δέρματος, έτσι παίρνει το δέρμα περισσότερο χρόνο για να πάρει πίσω την κανονική του κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια αυτού του επιπλέον χρόνου, το δέρμα είναι ευάλωτο σε παράγοντες που μπορεί να προκαλέσει breakouts, σημάδια, έκζεμα, ερυθρότητα και ευαισθησία.

Το pH των προϊόντων φροντίδας δέρματος

Μας ρωτάνε συχνά αν είναι καλή η εφαρμογή προϊόντων με διαφορετικά επίπεδα pH, όπως εφαρμόζοντας μια ενυδατική κρέμα πάνω από μια απολεπιστική και ότι αυτό θα κάνει το ένα ή και τα δύο προϊόντα να μην λειτουργήσει, επειδή τα διαφορετικά επίπεδα pH είναι σε σύγκρουση το ένα με το άλλο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε!

Ο λόγος που δεν χρειάζεται να περιμένετε είναι επειδή μόλις καθιερωθεί η σειρά pH ενός προϊόντος με βάση το νερό, θα κρατήσει μέσα σε αυτή τη σειρά ακόμα και όταν εφαρμόζεται ταυτόχρονα με τα προϊόντα εκτός αυτής της σειράς pH.

Τι σχέση έχει η ζέστη με το pH;

Το pH ενός προϊόντος μπορεί να αλλάξει καθώς αλλάζει η θερμοκρασία.

Καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται, το νερό σε ένα διάλυμα κάνει περισσότερα μόρια υδρογόνου.

Παραδόξως, μια μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας δεν κινείται το pH τόσο πολύ.

Για παράδειγμα, το pH του νερού στο 77 βαθμούς είναι 7 (ουδέτερο) και όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει έως 122 βαθμούς (σπάνιο σε πολλά μέρη του κόσμου), το pH μειώνεται σε 6.6, δεν είναι ένα μεγάλη διαφορά

Κατά τη διάρκεια συνθηκών κανονικής χρήσης, είναι χημικά αδύνατο για ένα προϊόν υψηλότερου pH να κάνει ένα προϊόν χαμηλότερου pH αναποτελεσματικό, και το αντίστροφο είναι επίσης αλήθεια.

Similar Posts