To PhysisCream Στην Εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο!

To PhysisCream Στην Εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο!

To Σάββατο,  9/4/2022 στις  8:00 π.μ. , το Εργαστήριο Φύσις  συνδέθηκε και  “παρουσιάστηκε”   ζωντανά στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο». 

Κατά την παρουσίαση,    από το εργαστήριo  “Φύσις” έγινε σε ζωντανή μετάδοση  η παραγωγή  ενός εκ των προϊόντων του εργαστηρίου : το  σαπούνι με άρωμα  “λουκούμι περγαμόντο”.

Η δημιουργός  Αργυρένια  Παραμάνη έδειξε  όλα  τα στάδια παραγωγής  του προϊόντος,     την παρασκευή   μέχρι και την επεξεργασία του και δόθηκε έμφαση στο σαπούνι με άρωμα “λουκούμι-περγαμόντο”.

Το άρωμα  προκύπτει από το παραδοσιακό εργαστήριο παραγωγής λουκουμιών «Συκουτρής»,  στη Σύρο. 

Η   «Κυρά του λουκουμιού»,  όπως και είναι γνωστή στο νησί, χρησιμοποιεί το άρωμα αυτό  και στο λουκούμι  με άρωμα περγαμόντο,  παραδοσιακή λιχουδιά του νησιού.

Άξια αναφοράς ήταν και η συσκευασία του σαπουνιού  «λουκούμι τριαντάφυλλο», στην οποία απεικονίζονται οι μοναδικές οροφογραφίες από διάφορα αρχοντικά της Σύρου.

Μεταξύ πολλών παραγωγών , επιλέχθηκε το εργαστήριο σαπουνοποιίας Φύσις, λόγω της τοπικής παραγωγής,  αλλά και του περιβαλλοντικά φιλικού χαρακτήρα των προϊόντων αλλά  και  των πρωτοποριακών ιδεών του εργαστηρίου  στα φυτικά καλλυντικά.

Επιστροφή στο ιστολόγιο