Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την φροντίδα του δέρματός σου

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την φροντίδα του δέρματός σου

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο ανθρώπινο σώμα και είναι επίσης το πρώτο που εμφανίζει σημάδια γήρανσης. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το δέρμα σας είναι να το φροντίζετε σε καθημερινή βάση, αλλά τι ακριβώς πρέπει να κάνετε; Συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές παρακάτω για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε υγιές, νεανικό δέρμα που θα φαίνεται φρέσκο ​​ακόμα και μετά από χρόνια χρήσης:

Αποφύγετε τα προϊόντα μακιγιάζ με βάση το λάδι.

  • Τα προϊόντα μακιγιάζ με βάση το λάδι μπορούν να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν σπυράκια
  • Τα προϊόντα με βάση το λάδι δεν είναι καλά για το δέρμα σας
  • Τα προϊόντα μακιγιάζ με βάση το λάδι μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση του δέρματος
    Τα προϊόντα μακιγιάζ με βάση το λάδι μπορεί να κάνουν το δέρμα να φαίνεται λιπαρό
  • Τα προϊόντα μακιγιάζ με βάση το λάδι μπορούν να κάνουν το δέρμα να φαίνεται λαμπερό

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι όταν βάζουν προϊόντα μακιγιάζ με βάση το λάδι στο δέρμα τους, κάνουν κακό στον εαυτό τους. Τα προϊόντα μακιγιάζ με βάση το λάδι, όπως τα concealers και τα foundation, κολλάνε στην επιφάνεια του δέρματος αντί να απορροφώνται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματός σας. Αυτό σημαίνει ότι όλες εκείνες οι χημικές ουσίες που νομίζατε ότι μπαίνουν κατευθείαν στους πόρους σας, στην πραγματικότητα κάθονται πάνω τους και τους φράζουν! Εάν έχετε λιπαρό ή μικτό δέρμα (ή ακόμα και ξηρό ή ευαίσθητο), αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξάρσεις, οι οποίες δεν είναι μόνο ενοχλητικές αλλά και γερνούν για το πρόσωπό σας. Είναι σημαντικό να βρείτε ένα προϊόν που δεν είναι λιπαρό, ώστε να μην αισθάνεστε σαν πετρελαιοκηλίδα μέχρι το μεσημέρι κάθε μέρα – δοκιμάστε αντ ‘αυτού τα foundation από ορυκτές πούδρα ή κρέμες BB!

Ενυδατώστε, πίνετε πολύ νερό.

  • Πίνετε νερό, όχι σόδα: Το να πίνετε σόδα είναι σαν να πίνετε ζάχαρη. Μακροπρόθεσμα θα μπερδέψει το δέρμα και το βάρος σου.
  • Πίνετε νερό για να κρατάτε το σώμα σας ενυδατωμένο: Το νερό σας εμποδίζει να νιώσετε πρήξιμο και βοηθά στην αποβολή των τοξινών.
  • Πίνετε νερό για να κρατάτε το μυαλό σας ενυδατωμένο: Όταν είμαστε αφυδατωμένοι, το μυαλό μας αισθάνεται ομιχλώδες και θολό, κάτι που επηρεάζει τη γνωστική απόδοση—και κανείς δεν το θέλει αυτό!
  • Πίνετε νερό για να διατηρείτε την κυκλοφορία του αίματός σας ενυδατωμένη: Η ενυδάτωση βοηθά στη ροή του αίματος μέσω του σώματος αποτελεσματικά—είναι σημαντικό μέρος κάθε ρουτίνας αντιγήρανσης!

Κάντε μια καλή ρουτίνα περιποίησης και τρώτε τροφές που είναι καλές για το δέρμα σας.

Όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος, μια καλή διατροφή είναι σημαντική. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και να τρώτε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά όπως τα βατόμουρα και το πράσινο τσάι. Τρώτε επίσης τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α και C, ψευδάργυρο, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σελήνιο, γλουταθειόνη και πολυφαινόλες (όπως το πράσινο τσάι).

Να είστε επιφυλακτικοί και με την έκθεση στον ήλιο – ο πολύς χρόνος στον ήλιο μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος καταστρέφοντας το κολλαγόνο που διατηρεί το δέρμα σας σφριγηλό. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε το κάπνισμα ή την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, καθώς μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα του δέρματός σας με την πάροδο του χρόνου.

Επιστροφή στο ιστολόγιο